eskapada pisze:
@ mrowka_ok - nie jestem żadnym megą znawcą, na tym forum są ludzie którzy mają więcej wiedzy, doświadczenia niż Ja. Modyfikują swoje auta podwyższają o 50 mm a nawet 100mm i wierze że nie mają takich problemów jak autor postu...
ale widzisz kolega zmotał sobie auto na podstawie tego co wczytał na forach. Zrobił bubel techniczny o oczy sam się przekonał i o czym sam pisze : że, auto pływa że, ciężko w zakręt trafić. Nie wiedział że, lift powyżej 50 mm to nie jest prosta sprawa ,ograniczająca się do sprężyn i amortyzatorów . Nie mniej jednak ten człowiek wyczytał że tak można i to zrobił . ... a gdyby wyjechał z warsztatu i wskoczyło by mu dziecko na drogę i próbując je ominąć wyjebał figurę ?? a gdyby na zakręcie złapał gumę lub inny pojazd wymusiłby na nim pierwszeństwo ? wiesz co było, też by się tym autem wy?.. do góry kołami.
Zgłosił ten problem na forum i co usłyszał ? że nie jest tak aż tragicznie, żeby aż tyle płacić - w terenie jest ok! tym bardziej że cały koszt liftu to tylko około 700 pln?????..
Kolejna doskonała rada - BRAVO ja rozumiem że Twój pojazd ma mega lift, idealnie się prowadzi po czarnym ale to bez znaczenia bo jest bezpieczny bo się teleportuję na poligon nie jeżdżąc po czarnym ..
Byłem świadkiem kilku przykrych zdarzeń na rajdach. Widziałem niewinnych ludzi którzy ucierpieli przez pomysły takich co mieli mierne pojęcie o tuningu. Znam tych ludzi i wiem że się rehabilitują 3 rok. Każdy druciarski tuning spotka się z moją krytyczną opinią bo zdrowie ludzkie jest chyba ważniejsze od 50 mm prześwitu - te auta poruszają się po czarnym po tych samych drogach gdzie jeżdżą nasi znajomi nasze rodziny. Gdyby auto tego post zrobiła auto tylko i wyłącznie w teren i woził go lawetą na rajdy to pal licho - zamknąłbym dziob
Super - powtarzam nie traktuj forumowiczów jak 12 letnie dzieci, bez mózgu i wyobraźni, Twoja wypowiedź ogranicza się do : '' a gdyby ... to a gdyby tamto ''napisz coś konkretnego a nie puste sława ... typu a gdyby ... uargumentuj swoje obawy technicznie sensownie co wzbudza u Ciebie obawę, wydaje mi się że wszyscy chętnie posłuchają !
Na marginesie - Auto - przestało pływać po ustawieniu zbieżności, podpowiedź z forum za którą bardzo dziękuję, zauważ że nie była to podpowiedź typu a gdyby ...

Mieszkam w miejscu gdzie bez problemu mogę dojechać na poligon bez konieczności korzystania z publicznych dróg,który posiada drogi z płyt, szutru, piachu jest tam też trochę wyboiście. Ogólnie ok.
Nie będe przepraszał Cię za Twoje złe przeżycia - wybacz!!!!
Do poruszania się na codzień używam samochodu z atestem - bez obaw, więc już sie nie martw o tę kwestię.
Wykaż trochę dobrej woli.. czekam na konkrety, o co CI chodzi, bo ciężko wywnioskować z " a gdyby .."
Widzisz jestem na tym forum dlatego by się więcej dowiedzieć i rozwiać wątpliwości a nie gdybać. nikt nie twierdzi że lift jest prosty, to chyba logiczne skoro tu jestem i pytam?!
nie wiem czemu mam Ci się tłumaczyć z faktu że nie wyłożyłem 3,500 pln za zawieszenie Calmani - żeby pojeździć sobie w terenie. ( może jesteś dystrybutorem orginalnych zawieszeń ?)