Aby nie zakładać nowego tematu więc zapytam tu. W moim aucie wyciekał (a raczej sączył się) płyn chłodniczy i zawsze po jeździe miałem pod autem plamę. Okazało się, że uszczelka korka popękała ze starości i przestała spełniać swoją funkcję. Problem niby banalny, kupić nowy i wymienić, jednak za cholerę nie mogę znaleźć właściwego.
W intercars najpierw dobrali wg ich katalogu Vernet RC0050, przyjeżdżam następnego dnia a tu jakiś malutki koreczek jak do zbiorniczka wyrównawczego. Kombinują dalej i sprowadzili RC0052 (wg katalogu vernet niby do SJ413). Ten na średnice pasuje jednak nie zgadza się wysokość i grzybek nawet nie sięga dna gniazda na chłodnicy.
Moje auto ma jeszcze oryginalną chłodnicę 17700A60A00, a mimo tego nikt nic nie wie i żaden zamiennik nie pasuje :/. Pozostaje udać się do ASO Suzuki.
Czy ktoś z Was dysponuje numerem fabrycznym korka? Lub też ma namiar na pewny zamiennik na średnicę króćca 56mm, ze średnicą grzybka 40mm i wysokością minimum 21mm (od uszczelki głównej do uszczelki grzybka)?
EDIT: Jak przeglądam zdjęcia komór silnikowych to zdecydowana większość ma chłodnicę na ten miniaturowy korek. A u mnie jest duży.
EDIT2: Problem nadal aktualny. Początkowo myślałem że korek Gates RC119 będzie pasował jednak okazuje się że wymiary do katalogu to mierzył ktoś cyrklem podczas zaćmienia słońca. Jak nie porównasz na żywo to nie ma nawet co się opierać o takie "dane" producenta.
Moje auto jest wyprodukowane w hiszpani i ruskie katalogi części nr VIN nie przyjmują. Tak więc chyba pozostaje kupić nową chłodnicę pod zwykły mały korek.