suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pn cze 30, 2025 7:14 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 184 85 86 87 88178 Następna
Autor Wiadomość
Site Admin
Awatar użytkownika

Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
a.raczkowska pisze:
danthe, vaiker
dzięki za odpowiedzi. Wymiana rozrządu to rzeczywiście mała muka, zwłaszcza przy tej cenie auta.. Co do przebiegu to też mam wrażenie, że ktoś tu nie był do końca szczery, ale może.....
A ile pije taka krówka? będzie z 10-12l ?

8-10l
w totalnej serii 10l nie przekraczałem.

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

No, to dobra wiadomość :D

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 J20A VVT
Model: Grand Vitara II
Rok prod.: 2008
a.raczkowska pisze:
Jeśli ktoś ma blisko, to byłoby miło gdyby się przyjrzał.
A co myślcie o tym co napisałam o sprzedawcy? Śmierdzi to czy nie?
Byłem, widziałem, od Vaikera mam bliżej o 29km :) i jak na wiek auta to jest ok. Lakier oczywiście nie tak "piękny" jak na fotkach, widać na nim ząb czasu tzn stracił błysk i jest sporo rys na lakierze wynikających z eksploatacji. Korozja: rama zdrowa(potwierdził to też znajomy wulkanizator który zmieniał przy tym aucie opony) lecz do konserwacji to samo ze spodem budy(mocowania są ok). W bagażniku z tego co zaobserwowałem po uchyleniu wykładziny jest dobrze. Spód drzwi ma pęcherzyki korozyjne, ciekawe co pod plastikami :roll: i przy klapce wlewu paliwa i nadkola pod maską dookoła mocowań amorków czyli po staremu. Zderzak z prawej strony pęknięty do czego z resztą właściciel się przyznał ale blachy nie uszkodzone
Załącznik:
Zdjęcie0650.jpg
Poza tym klamkę na tylnej klapie urwał :mrgreen: i takie małe pęknięcie nad tylnym nadkolem znalazłem
Załącznik:
Zdjęcie0652.jpg
Silnik nie cieknie, lekko spocona uszczelka pokrywy zaworów, aczkolwiek słychać szmery z okolic łańcucha(licznikowy przebieg 1547setcośtam). Klima działa, napędy są ok. Opony nie najgorsze ale felgi do regeneracji bo mają odpryski i wżery. No i pod silnikiem pseudo osłona z blach na oko 2mm. Co do sprzedającego to jest on właścicielem firmy geodezyjno-budowlanej i jak twierdzi kupił auto dla pracowników ale mu szkoda było je dać pracownikom(między innymi że za mały prześwit) to sam jeździł i nakulał jakieś 3kkm i z nic przy nim nie robił tzn zero pakietów startowych. No to chyba tyle. Jak by co pytać bo moglem coś pominąć/zapomnieć napisać.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

Wow! Dzięki za poważne podejście do tematu Marirus. Czyli autko wygląda ok, teraz kwestia tego, czy uda się utargować.... cenę krzyknął trochę dużą, biorąc pod uwagę, że czeka mnie wymiana rozrządu, założenie instalacji i inne wydatki.... Teraz nie przychodzą mi do głowy pytania, jak coś wymyślę to nie omieszkam się odezwać :)
Masz u mnie piwo

Moderator
Awatar użytkownika

Myślę że 500 do 1000 upuści zważywszy na uszkodzony zderzak np bo z tego co wywnioskowałem z rozmowy idzie kilka kazików urwać :wink:

Site Admin
Awatar użytkownika

a.raczkowska pisze:
Wow! Dzięki za poważne podejście do tematu Marirus. Czyli autko wygląda ok, teraz kwestia tego, czy uda się utargować.... cenę krzyknął trochę dużą, biorąc pod uwagę, że czeka mnie wymiana rozrządu, założenie instalacji i inne wydatki.... Teraz nie przychodzą mi do głowy pytania, jak coś wymyślę to nie omieszkam się odezwać :)
Masz u mnie piwo

Do wymiany rozrządu może być jeszcze i ponad 10000km. Zależy w jakim jest stanie. U mnie zaczął być głośny po 175kkm. Ale argument do targowania się jest :)

ps:
troche okłamałem Cie co do spalania. Sprawdziłem zapiski i przy mojej jeździe paliła średnio 10l/100. Ale są na forum tacy którym mniej pali :)

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

Marirus napisał, że "słychać szmery z okolic łańcucha", więc trzeba mieć wymianę na uwadze niestety...

Site Admin
Awatar użytkownika

marirus pisze:
i takie małe pęknięcie nad tylnym nadkolem znalazłem

A to pęknięcie to nie szpachla przypadkiem?

Moderator
Awatar użytkownika

No na to mi wyglądało że szpachla ale nadkole na świeżo malowane nie wyglądało.

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

Na zdjęciu mało widać... kolor jak szpachla... ale skoro lakier wygląda ok, to chyba nikt nie kombinował? Jak myślicie, jak ostro można negocjować to auto? Na wasze oko ile jest warte? Mi zdaje się że dycha powinna starczyć, koleś mówił że nie puści na mniej niż 12k.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Mysle że dyche już mu dawali handlarze.

Dalekosiężne Helki na kangurze
Lift 2 - Była

Jest Jeep Navy Club 92 lift 3,5 koło 31.

2" - starszy bagiennik

10 starczy, autko ma 14 lat i nie jest idealne, więc nie ma co przesadzać :wink:

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

otóż to... gdyby nie początki korozji i inwestycje to bez wahania dałabym 12k, ale po doliczeniu wszystkiego co mam z nim zrobić "na już" wyszedłby mi koszt GV w podobnym wieku. A nie zdzierżę kalafiorów na własnym samochodzie.

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
trzeba dobrze osluchac j20a, one wlanie tak specyficznie szemraja podczas pracy, trudno to wytlumaczyc, co do pekajacej szpachli na nadkolu . . . . ; ] ] ja wiem, czepiam sie i bym chcial 14 letnie auto miec idealne ale ehh . . . chyba na chwile obecna bym juz szedl w GVI

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Szanowni Państwo. Forum penetruję już od jakiegoś czasu. Wiedzę teoretyczną nabyłem tu sporą. Niestety brakuje praktyki i kontaktu z jedynymi słusznymi. Jakoś tak się składa, że w mojej okolicy brak ofert sprzedaży long-ów(a na ten rodzaj Vitarki po długim czasie przemyśleń się zdecydowałem), a jeśli są to diesle... Jako biedny student ;) celuję w silnik 1.6 16V który zatruję. Z racji ograniczonego budżetu, najlepszym wyborem zdaje się być auto podniesione, chociaż tyle żeby dało się pośmigać spokojnie po jakiś łąkach, niewielkich bezdrożach itp.(jaka by niebyła w planach i tak będzie lift od radzikone), z jako takimi oponkami (w podanym przykładzie są niezłe, na MT przyjdzie pora). Instalację podtlenku lpg chcę wsadzić na własną rękę, wydaje mi się to pewniejszym rozwiązaniem niż zakup z już zamontowaną. http://moto.allegro.pl/suzuki-vitara-93 ... 97740.html Znalazłem idealnego kandydata, ale... czy mi się wydaje czy (cytując jeden z tematów na forum) "krzywo stoi"? :D Mam wrażenie, że autko przechylone jest na lewo. Druga sprawa to rodzaj instalacji, czytałem kilka źródeł i do tej pory nie wiem, czy pchać się ewentualnie w sekwencję (przepływomierz), czy wystarczy II gen i nadzieja, że nie strzeli? Różne są opinie, a co na to użytkownicy na tym forum?(Wpisywałem w szukakę lpg i nic mi nie wyszukiwało, proszę zatem nie bić:) ) I jeszcze jedno przykuło moją uwagę, a mianowicie rama. Jakaś taka kolorowa. Wysłałem do właściciela autka maila, aby dostarczył mi obszerniejszy opis pojazdu. Co sądzą o tym aucie fachowcy od "wróżenia"? Czy ktoś z kolegów mieszka może w okolicy Somianek, gdzie stoi ten okaz?

Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego na święta.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 184 85 86 87 88178 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00