Od kilku miesięcy poszukuję Vitary ew. Grand Vitary I w dobrym stanie. Jak na razie bez skutku, choć zjeździłem Polskę wzdłuż i wszerz

W tym miejscu, żeby oszczędzić czasu,paliwa i nerwów innym użytkownikom chciałem podzielić się wrażeniami z wyprawy do Koła, celem zakupu tejże Vitary-
http://allegro.pl/suzuki-grand-vitara-2 ... 55468.htmlSprzedający jest bardzo miły i rozgadany. Przesłał wyjątkowo dużo zdjęć, na których jakoby są wszystkie słabe punkty tego auta. Wielokrotnie podkreślał, że nie jest handlarzem, auto sprowadził dla siebie, ale musi z pilnych powodów sprzedać. Zaskarbił więc moje zaufanie, na tyle, że byłem pewien, że powrót z Koła odbędę w nowym aucie.
Niestety, choć sprzedawca był wylewny, nie podał następujących informacji:
- auto jest dwukolorowe (na zdjęciach tego nie widać)- dach i maska są w zupełnie innych odcieniach. Konsultowałem się w tej kwestii z lakiernikiem- ponoć tego tupu oryginalna farba nie blaknie. Budzi to więc pewne podejrzenia. Kratka z przodu potrzaskana, reflektor wymieniony, zderzak opada. Wizualnie auto wygląda przeciętnie. Ale to oczywiście nie najważniejsza sprawa przy tego typu pojazdach;
- miernik lakieru wskazał, że z prawej strony drzwi mają tonę szpachli, lewa strona była zaś malowana;
- rdza zaczyna wychodzić na progach i kilku innych miejscach (bez dziór póki co);
- fotel kierowcy jest poszarpany i sypie się z niego gąbka'
- na stacji diagnostycznej wyszło, że tylne amortyzatory są do wymiany;
- i najważniejsze - wyciek ze skrzyni biegów- jest (albo była) zarzygana olejem, i miarowo z niej kapało, ponadto widać, że była niedawno rozbierana (jest zapaćkana silikonem).
Warto jeszcze dodać, że pod garażem pana "niehandlarza" stało Daihatsu Feroza na Holenderskich blachach. Na pytanie, co to za samochód Pan się spłoszył i powiedział, że to nie jego. Rzeczywiście, dziwny zbieg okoliczności.
Pomimo powyższego, pan nie chciał zejść z ceną więcej niż 500 zł.
Do napisania tego posta zmotywował mnie pan sprzedawca. Aukcja jest bowiem ponowiona, a w treści wciąż m.in. "skrzynia biegów sucha" itp. itd.