danthe pisze:
Generic pisze:
Niczym sie nie różnią, jeśli już to producentem i ewentualnie jakością. Twardość ta sama. Pytanie czy potrzebujesz wszystkie wymieniać? Polibusze też mają swoje wady.
Nie mam potrzeby wymiany wszystkiego. Z gum w zawieszeniu mam do zrobienia tuleje przednich wahaczy i łączniki stabilizatora (sworznie z przodu tez w styczniu zmienione i na razie bez zastrzeżeń). Kiedy poleci reszta nie wiadomo a chciał bym mieć spokój. Nie da się ukryć, że jak by nie trzeba wydzierać tych wszystkich tulei z tyłu to będzie znacznie mniej roboty. Uważasz, że lepiej zrobić tylko ten przód i z resztą się nie kłopotać? Tylko czy mi ktoś sprzeda na sztuki to co potrzebuję...
macias320, uwierz, że chwilę nad tym myślałem. I zmieniałem zdanie już z 10 razy. Twoje argumenty przyszły mi do głowy i w zasadzie to chciał bym ten lift od Radzika. Wiem w czym to lepsze będzie. Ale realia są takie, że samochodem jeżdżę do pracy i góra co drugi weekend gdzieś po lekkim terenie śmignę. Czyli zwiększania możliwości terenowych mi nie trzeba. Lepsza praca tego zawieszenia i - co tu ukrywać - wygląd o tyle podniesionej Vitary mnie kusi. Tak samo nowe sprężyny i amory (przynajmniej tył). Ale tak jak pisałeś - za te części wyjdzie mi 500zł, za tamten zestaw 1600. Co gorsze aktualnie mam prawie niezjechane (bo nie nowe, kilka lat mają) KL78 w seryjnym rozmiarze. 10cm wyżej na oponach 195/80 to nie wypada. Dołożyć do tego 1100zł więcej kolejne 2tyś na opony to już nie tyle problem to absolutna niemożliwość.
A, że przydało by się centymetr wyżej raczej nie ma możliwości, że mi się ubzdura. Jak w to wejdą w przyszłości opony 235/70 a z tego co czytałem powinny to wystarczy mi centymetrów o-)