suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 8:47 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1114 115 116 117 118178 Następna
Autor Wiadomość
0" - piaskownica

himself pisze:
w tej cenie 99 % vitar to blacharskie złomy wiec trzeba sie nastawic i tak na blacharke t ych autach ale z tego co pokazales to te dwie http://olx.pl/oferta/suzuki-vitara-1991 ... 945e5ad5b0
http://olx.pl/oferta/vitara-1-6-cabrio- ... 945e5ad5b0
choc ta na niemcu ma el szyby ;) nie maja poszerzen wiec nadkola mniej skorodowane

wiem wiem że blacha do roboty itp ale zastanawiam sie jeszcze czy lepszy silnik V8 czy V16. podobno w ósemkach brakuje mocy...
poszerzenia i tak bym zdemontował... Jest też wiele opinii czy hart top czy cabrio czy jest ciepło w zimie czy nie itp mi jest to obojętne ale bezpieczniej chyba w sztywnym daszku :) wiadomo cudów nie ma za taką cenę. tylko czy warto jechać np po tą Cabrio? wydaje mi się że jest z nią coś nie tak może intuicja albo zwidy :)

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

http://olx.pl/oferta/suzuki-vitara-4x4- ... ee3775e15d

Bylem ogladalem bo mialem blisko i nie polecam. zgnita a zarzekal sie ze nie ma dziur sa tylko naloty , w poszerzeniach pianka montażowa, nie da sie przelaczyc na benzyne.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Gdybym teraz kupował Vitare kupił bym największego śmietnika bo i tak wszystko trzeba zrobić, wymienić, przystosować. Lepiej zaoszczędzić na zakupie bo i tak wydasz większe pieniądze w remonty blacharskie i modyfikacje.

1" - młody upalacz

Nie każdemu trafiają się trupy do roboty, ja np. jestem bardzo zadowolony z zakupu mojej Vitarki, może i nie zapłaciłem mało, ale za to do dnia dzisiejszego nie włożyłem w nią ani złotówki - nie licząc oczywiście paliwka,

to że nie wydałem nic nie znaczy że tak zostanie - są przygotowania do lekkiego modzenia :wink:
jak napisałem przygotowania bo nie ukrywam że puki co wolę się obczytać - nie chciałbym zrobić jakiegoś pomnika który będzie ładnie wyglądał przez okno 8)

tak więc przy kupnie vitarki nie można się kierować ceną bądź opinią innych, wszystko zależy od danego egzemplarza - można trafić na lipę która kosztowała 9 tysięcy, a można trafić na całkiem ciekawą sztuke i zapłacić za nią dajmy na to 3 tysiące

P.S - jak ktoś zamierza modyfikować auto to i tak będzie pchał w to pieniądze bez znaczenia w jakim stanie je kupił,

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

a co myslicie o silniku 1.9 TD w vitarce? ma on jak sie nie myle 90km? jakies wady? rocznik vitki 2000 krotka blaszanka

5" - nadszyszkownik
Awatar użytkownika

Silnik: LPG16B
ja tam nienawidzę blacharki i dlatego długo szukałem i znalazłem krótką bez rdzy za 2.500zł
Kolega na forum kupił ostatnio ładnego longa za 7000zł

Ale znam takich co dali 10.000 zł za zgnilucha :lol:

Jak kupować zgnilucha to naprawdę okazyjnie czyli za 60gr/kg :wink: :mrgreen:

Zajrzyj na https://radzikone.pl - Zestawy i części do liftu, opony, wyciągarki i wiele innych !

0" - piaskownica

nazwisko1 pisze:
http://olx.pl/oferta/suzuki-vitara-4x4-off-road-CID5-ID7Utlw.html#ee3775e15d

Bylem ogladalem bo mialem blisko i nie polecam. zgnita a zarzekal sie ze nie ma dziur sa tylko naloty , w poszerzeniach pianka montażowa, nie da sie przelaczyc na benzyne.

dzieki bardzo przynajmniej jedna z głowy :) winny jestem dobre piwo :)

wiadomo ja nie chce cudów czy bóg wie czego sprawa wygląda tak że to bedzie moje ostatnie (tak przypuszczam) autko które kupię przed ślubem i znając życie po ślubie nie bedzie mnie stać na kupno auta na które choruję już przeszło dwa lata... nie jest powiedziane że nie bedzie nim jeździć też moja żonka więc i musi wyglądać i spełniać się w terenie dlatego przepierduje :) Wszyscy mówicie mądrze ale wiecie jak to życie nie wiadomo co przyniesie wiec nie wiem czy bedzie mnie stać na pchanie pieniążków w auto czy też w dom mieszkanie czy życie dlatego musi być piękniusie :) a co myślicie o kupnie anglika i samodzielnie zrobieniu przekładki? dużo by to było roboty? (muszę rozmyśleć wszystkie opcje)
PS. dzięki za cierpliwość :)

2" - starszy bagiennik

szukam intensywnie vitary temat mam dość oblatany no i po wstępnych oględzinach moge jedną pokazać. Dzisiaj oglądałem i ogłoszenie mija sie z prawda:

http://olx.pl/oferta/suzuki-vitara-CID5-ID7z4uf.html

Buda ładna, rama zdrowa nie pognite auto może podłoga w bagażniku lekko przy mocowaniu foteli. Ale silnik trup. Pracował nierówno, dymił bardzo na biało. Prawdopodobnie padnięta uszczelka pod głowica bo wody nie było w zbiorniku. Kable zapłonowe nowe. Silnik generalnie do wymiany pomimo że miał moc i byłem zdziwiony jak to zapiernicza to paliła sie tez kontrolka oleju a olej był dopiero co wymieniony jak i filtr. Proponowałem 3500zł bo tyle to jest warte + opłaty. Niestety odjechałem bez auta.

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 HDI
Model: XL7
Rok prod.: 2006
NuVo chyba opisywał kiedyś przekładkę z angola, podpytaj go albo przeszukaj czeluścia forumowe, bo to dawno było.

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

szymon_07 pisze:
dzieki bardzo przynajmniej jedna z głowy :) winny jestem dobre piwo :)

Ta juz sprzedana, swiat jednak jak sie okazalo jest maly i po sprzedaniu vitarki chlopaki przyjechali i kupili odemnie jeepa :D

1" - młody upalacz

mockba pisze:
Gdybym teraz kupował Vitare kupił bym największego śmietnika bo i tak wszystko trzeba zrobić, wymienić, przystosować. Lepiej zaoszczędzić na zakupie bo i tak wydasz większe pieniądze w remonty blacharskie i modyfikacje.

Nie zgadzam się! Dwa tygodnie temu kupiłem laleczke bez rdzy 90 tyś udokumentowane w automacie,wszystko działa,plandeczka cala. Nawet jak bym miał wymienić skrzynie lub silnik (choc nic na to nie wskazuje) to warto bylo dać 7 tyś.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

to dopiero ocenisz za kilka miechów.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

mario74 pisze:
mockba pisze:

Nie zgadzam się! Dwa tygodnie temu kupiłem laleczke bez rdzy 90 tyś udokumentowane w automacie,wszystko działa,plandeczka cala. Nawet jak bym miał wymienić skrzynie lub silnik (choc nic na to nie wskazuje) to warto bylo dać 7 tyś.

ale dałeś 7 a nie 4 tys ile większość ludzi myśli przeznaczyć na "starą Vitarę"

Vitara I 1,6 16V
Samurai 1,8
Pajero v6 181KM
Vitara 1,6 8V x3

2" - starszy bagiennik

http://olx.pl/oferta/suzuki-vitara-1-6- ... 58c1e23635

nie polecam, wizualnie wyglądała ok przez telefon zapenienia że wszystko igła jedyna taka itd. Silnik chodził głośno, drążek od reduktora dzwonił jak szalony, plandeka raczej do wymiany, szyby w niej poklejone. Najgorsze było podwozie, rama sie rozpadała a z tyłu to buda sie totalnie niczego nie trzymała, 4 punkty mocowania były skorodowane tak że ich wcale nie było na nierównościach auto podskakiwało tyłem. Można było ręcznie podnieść budę z tyłu. Nie polecam szkoda czasu cena 5 tys po negocjacji nie była warta nawet 2.5 tys

2" - starszy bagiennik

to nie jest czasem vitarka od MARIO co tak szybko z forum zniknął ?
tylko kangór na czarno przemalował :)
http://olx.pl/oferta/suzuki-vitara-vita ... d8f3766ba6

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2659 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1114 115 116 117 118178 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00