Masmo pisze:
OKU pisze:
.....Niestety za długo nie nacieszyłem się jazdą ponieważ Auto znowu ląduje na kołkach....
Podziwiam Cię za wytrwałość i mocno kibicuje zmotania niezawodnej i zaj...biście dzielnej Vitary

Szczerze mówiąć Masmo też siebie podziwiam za wytrwałość

choć miewałem chwile zwątpienia chodzby takie jak ostanio kiedy na cztery wyjazdy w teren wróciłem z czterema ukręconymi półoskami i jednym wybuchnietym przegubem(sutuacja jak miałem w przednim mosie LR)
Czasem zastanawiam sie co lubię bardziej - grzebanie w swojej Viertarce czy jazda Nią.
Stworzenie idealnego auta terenowego jest nie realne bo oboojetnie czym byś nie powoził też sie zakopiesz tyle że dwa metry dalej i bedzie Cie cieżej wyciagnąć
Początek mojej kariery off road zaczął sie właśnie od Vitary(jak pilot) w drugiej czy trzeciej edycji Błotnegu Muflona.Wtedy też usłyszałem mimochodem od właściciela Patrola pod adresem naszej Vitary(bulwara na 215 BF AT ale z bardzo WIELKĄ chęcia walki) że to taki babski samochód dla kobiet na miasto

Wtedy coś we mnie wezbrało i obiecałem sobie że kiedyś też bede miał Vitare.....
No i mam której konstrukcja ciągle ewoluje...
Powiem tak....
Czasem w naszych wekendowych wypadach biorą udziły Patrole na 31 czy 35 calowych simexach.....
Tam gdzie Viertarka przechodzę na kołach patrol przechodzi na windzie
Nie chce być odebrany źle bo też myslę o zakupie Patrola tylko do wyprawówki(Rodzina - Rumunia ,Chorwacja itd) a nie przeprawówki
Patrol fajne kultowe terenowe auto ale biada właścicielom którzy niedocenią "babskiej" Viertareczki
Dobra bo kasztanie temat i się jakoś uzewnętrzniam po piaty browarze
Jak zapodam reduktor od samiego i włożę LR do przodu(albo jakieś załączane z środka LSD) zamelduję jak robi
Martwie sie tylko tym co będe robił w swojej Viertareczce jak włożę reduktor od samigo bo kończa mi sie pomysły
Pozdro