suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest sob cze 21, 2025 10:28 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

jak masz instalację z wtyskiem gazu to pewnie coś jest ze wtryskiwaczem albo źle dobrał dysze albo jest którys padnięty dobrze ,że nie kupiłaś od razu nowych cewek ...słów brakuje na tych speców

1" - młody upalacz

@vaiker, instalacja to stag 300-4, wszystkie informacje i zdjęcia podeślę Ci na pw jutro lub we wtorek, dzięki.

1" - młody upalacz

Witam.
Wrzucę fotki na forum, żeby wszyscy mogli ocenić. Jak będę u gazownika dodam zrzut mapy.Tak to wygląda.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Pani Aniu nie wiem skąd PAni jest , ale znajdź PAni sobie dobrego gazownika , czasem warto jechać nawet 100km ale do dobrego bo to i tak wyjdzie taniej.
Można ten opis zamieścić tu http://lpg-forum.pl i poszukać - oni polecą , naprawdę dobrego gazownika.

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
Ania, skad Ty jestes ?

patrzac po sposobie montazu listwy wtryskowej to partaczem koles nie jest, chce zobaczyc mapy

1" - młody upalacz

Właśnie, gazownik ma dobrą sławę, sporo znajomych w różnych autach u niego gaz zakładało i byli zadowoleni. O tym, że warto jeździć do dobrego mechanika wiem, odkąd mieliśmy Uazy (będzie już ponad 10 lat) jeździmy do mechanika w Krakowie. Jestem z okolic Zawiercia.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Czasem warto zmienić gazownika bo nawet dobry potrafi suzuk i toyot nie ogarniać, lub robi pomocnik :)

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
tzn ja powiem tak, z moja czarna pojechalem do megasuperzajebistego gazownika ktory robil auta moim paru kumplom w WYNALAZKACH ktore na prawde bylo trudno ogarnac, gazwonik zrobil dobrze, wogole bylem pierwszym druciarzem ktory zamontowal sobie sam butle pod autem zamiast baku a on byl na tyle spoko i ukladny ze dorobil reszte elektryki i orurowania, byl na tyle ok ze jak mu pokazalem ze si einteresuje to mi zaznaczyl w ksiazce ze moge sobie grzebawc w kompie gazowym, od tamtej pory osobiscie zamontowalem gaz w 5 autach i pojechalem do niego na sprawdzenie i zalegalizowanie, taki oto wporzo kolo, niestety po nabraniu praktyki zaczalem delikatnie poprawiac jego nastawy. nie moge powiedziec ze on zrobil zle, zrobil dobrze bo auto chodzilo ok, ale ja z czasem mialem coraz wiecej danych i moglem coraz lepiej to poustawiac, gazownik w 2 dni nie jest w stanie tego dokonac. inna bajka ze kumplowi ktory byl po mnie instalowac gaz speirdzielili instalacje. polegalo to na tym ze ja si epodlaczylem pod komp kumpla i nie pokazywalo nam danych z lambdy, kumpel si ejaral ze mu super auto chodzi na gazie i benzynie, sprawdzilem kabel od lambdy i sie okazalo ze prawdopodobnie praktykant tego instalatora wlutowal sie nie w kabel od lambdy tylko w EKRAN i zrobil zwarcie do sygnalu, pozornie wszystko dzialalo ok, po usunieciu usterki dopiero zaczelo wszystko dzialac idealnie, silnik mocniejszy, mniej palil i takie tam . . . check auta nic nie wykazywal

generalnie np w silniku j20a sa bardzo szybkie wtryskiwacze, czasy wtrysku rzedu 2 ms, dlatego trzeba montowac dobre wtryskiwacze gazowe, w silniku h20 wtryskiwacze juz sa od 4ms, nie wiem jak z silnikami j16

POKA MAPY !

1" - młody upalacz

Sytuacja opanowana. Przyczyna była prozaiczna, ustawiono zbyt bogatą mieszankę, której silnik nie był w stanie przepalić, ponoć wchodził w tryb awaryjny i wtryskiwacze zwiększały dodatkowo dawkę paliwa, stąd opisane wyżej objawy i spalanie na poziomie 15 litrów w trasie. Teraz po skorygowaniu ustawień wszystko jest git. Dziękuję za zainteresowanie tematem i udzieloną pomoc.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Anna pisze:
Witam.
Od września posiadam GV 1.6 16v 3d. Auto jest we wzorowym stanie z pełną książką serwisową. Problemy pojawiły się po założeniu instalacji gazowej (sekwencja STAG 300-4). Auto straciło na elastyczności czasami w przypadku przyśpieszania na 3 i 4 zachowuje się tak jakby nie dostawało paliwa (nagły spadek mocy). Także przy pokonywaniu wzniesień, normalnie osiągalnych na 5 biegu auto nagle traci moc, trzeba redukować i wyżej kręcić silnik na czwórce.

hmm ja podobne objawy mam na PB po założonym lifcie i na kapciach 235/75 R.15 autko straciło na mocy i pod niewielkie wzniesienie na 5 biegu spada z obrotów i muszę redukować na 4 bieg. A spaleniem to 13l -14l na 100 km masakra ;/

OFFROAD VITARA TEAM http://www.facebook.com/suzuki.vitara.offroad

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: 2.0 J20A VVT
Model: Grand Vitara II
Rok prod.: 2008
lenny pisze:
hmm ja podobne objawy mam na PB po założonym lifcie i na kapciach 235/75 R.15 autko straciło na mocy i pod niewielkie wzniesienie na 5 biegu spada z obrotów i muszę redukować na 4 bieg. A spaleniem to 13l -14l na 100 km masakra ;/

Coś za coś zawsze musi być. Załóż z powrotem seryjne kapcie to spalanie spadnie i moc na piątce wróci lub przywyknij do słabszego auta na 5-ce i pogódź się z 14-toma litrami na 100km :mrgreen:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00