czyli o 3,8cm to już wezmę i zrobię te przedłużenia przednich lap o 4cm . a tylna chodzi o ta na belce ? czemu jej nie ruszać ? jak obniżę z przodu będzie nachylony więc olej poleci jak odkręce korek a prawidłowo ma być tyle jak odkręce korek by poziom oleju stał równo z gwintem tak mi mechanik kiedyś mówił
może lepiej tą na belce też obniżyć o 4cm i będzie spokój .
Robsik pisze:
przyjrzyj się nad czym jest zamontowany most i pomyśl
jak już wymyślisz jak obniżyć most na belce o 4cm bez jej cięcia to stawiam kratę browaru
na dzień dzisiejszy wymiarów nawet nie pamiętam, wszystko robione metodą prób i błędów, jak wyszło dobrze, to laser się resztą zajął

A ta twoja środkowa lapa co jest w komplecie nie obniża mostu ?? ja chcę obniżyć te boczne lapy za pomocą tych dystansów jak u ciebie i tą środkową też przerobić lub dać takie mocowanie do belki jak to zrobił
Faja . nie wiem o co chodzi Ci z cięciem belki

wiadomo że nie obniżę mostu na belce o 4cm ale trochę napewno i będzie wtedy most słabiej przechylony do przodu niż wtedy gdybym zostawił środkową lapę oryginlną .
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 5e405fb13emoja środkowa obniża most o tyle ile można a można tyle ile jest między mostem a belką