Opcja 1)
Umieszczasz zdjęcie na dowolnym serwisie - FB, Picasa, Fotosik, Imageshack itp
Klikasz w zdjęcie aby je maksymalnie powiększyć (forum sobie potem dostosuje do wielkości w poście a po kliknięciu i tak się powiększy), następnie najeżdżasz mychą, klikasz prawym i wybierasz "Kopiuj adres odnośnika" (bądź podobnie, zależnie od przeglądarki, tak jest w FF) a następnie wklejasz pomiędzy znacznikami IMG, a konkretnie ma to wyglądać tak:
Kod:
[img]tu wklejasz adres obrazka[/img]
Przykład dla pierwszego Twojego zdjęcia z FB:
Kod:
[img]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398511_2337717362450_1235359859_32008085_1635338044_n.jpg[/img]
A wychodzi to tak:

Opcja 2)
Po wejściu w "odpowiedz" (na post of kors) poniżej tego białego pola na treść postu masz przyciski "Podgląd" "Wyślij" "Zapisz kopię roboczą" "Anuluj" a jeszcze niżej taki wolny paseczek a obok przycisk "Przeglądaj"
Wybierasz go, znjadujesz na dysku zdjęcie, i robisz OK.
Poniżej możesz dodać Komentarz do zdjęcia i robisz Dodaj Plik a jak już wszystko załączysz (tylko nie wiem czy jest limit załączników na post na tym forum) robisz poniżej "Wyślij". Trzeba tylko pamiętać że jeżeli mamy zdjęcie nr 1, 2 i 3 to najpierw trzeba załączyć 3, potem 2, na koniec 1 jeśli chcemy aby pierwszym wyświetlanym zdjęciem było to z numerem 1.
Acha, jest też pewnie ustalony limit wielkości i rozmiaru zdjęcia, ale jeśli będzie za duże to forum Ci wywali komunikat jaki jest max dopuszczalny rozmiar.
W wyniku powyższych osobiście wolę opcję pierwszą bo forum zawsze sobie wielkość zdjęcia dopasowuje do wyświetlania w poście z automatu jeśli jest większa niż max. Tylko fotki trzeba umieszczać na jakiś pewnych serwerach gdzie nie mamy w planach kasacji konta w przyszłości. Są na forum przykłady gdzie ludzie w 2009 czy 2010 zamieszczali zdjęcia a dziś już ich nie ma bo zniknęły z zewnętrznych serwerów.
Uffff... napisałem się... mam nadzieję że niedostanę worna za off top